Сдружение  Бизнесът за Пловдив“ настоява Община Пловдив и Общински съвет

...
Сдружение  Бизнесът за Пловдив“ настоява Община Пловдив и Общински съвет
Коментари Харесай

БУНТ в Пловдив! Общинари блокират грабежа на панаира от другаря на Бойко Георги Гергов

Сдружение  „ Бизнесът за Пловдив “ упорства Община Пловдив и Общински съвет Пловдив да се възползват от отбраната, дадена им в закона, против дейности, директно засягащи Панаира, които биха довели до загубата на общински и държавни механизми за въздействие и надзор върху бъдещето на емблематичното интернационално ревю.

Това се споделя в публикувана от сдружението позиция преди днешното – 24 ноември, общо заседание на акционерите, на което в капитала на „ Пълдин туринвест “ се чака да се одобри апорта на още 29% акции на Община Варна. Така 79% от панаира ще станат благосъстоятелност на другаря на Бойко Георги Гергов.

Това стана допустимо откакто Върховният административен съд се произнесе в интерес на настояването аления олигарх и позволи на варненските общински съветници да му продадат притежаваните от морската община акции. Сделката ще разреши на Гергов да придобие цялостен надзор върху атрактивния парцел в необятния център на Пловдив.

Отново през днешния ден ще се организира и съвещание на Общинския съвет – Пловдив, който ще би трябвало да реши по какъв начин да гласоподава представителят му в сдружението на пловдивския предприемач.

„ Общественият интерес и отговорността пред нашите потомци би трябвало да са задоволителна мотивация да не позволяваме подозрението за противоречиви или даже нечестни практики, пасивно държание и безучастие в миг, когато се взема решение ориста на този знак на Пловдив “, декларират от Сдружение  „ Бизнесът за Пловдив “.

Във вторник пловдивските общински съветници от „ Демократична България “ оповестиха, че ще търсят единодушие за несъгласие върху повдигането на капитала на предприемача Георги Гергов в Международния панаир.

Реклама

В момента Георги Гергов държи 50,3% от капитала на Международния панаир. Ако договорката с Варна бъде финализирана, Гергов ще има 79% от акциите на панаира и еднолично ще може да взима решени за сдружението.

През април т.г. Административният съд във Варна реши да блокира решението на Общинския съвет в града за продажбата на акциите, подарени от страната, откакто беше сезиран от регионалния шеф. Протестни писма до общинарите във Варна пуснаха от Министерство на стопанската система, откъдето си и желаеха дадените от страната акции назад, остро възразиха и от общината в Пловдив.

Окръжна прокуратура – Варна разпореди две инспекции по отношение на апортната договорка на Община Варна за прекачване на притежавани 29% от акции от „ Международен панаир Пловдив “ АД на частно сдружение с общинско присъединяване, само че по този начин и не се видя резултат от инспекциите.

Административният съд във Варна анулира и двете решения на варненските общински съветници от 10 декември м.г., свързани с прехвърлянето на варненските акции в притежаваното от предприемача Георги Гергов сдружение „ Международен панаир Пловдив “ АД към друго сдружение на Гергов – „ Пълдин туринвест “ АД.

Според съда са нарушени правила на административния развой за правота, тъждество, досегаемост, гласност и бистрота, поредност и предвидимост.

По-горната инстанция, обаче, е счела, че решението на първоинстанционния съд е неприемливо и по този начин отвори пътя към довеждане докрай на противоречивата договорка.

На днешното съвещание на Общинския съвет в Пловдив би трябвало да се разиска предложение на кмета от ГЕРБ Здравко Димитров, с което да се упълномощи представителят на общината в „ Пълдин тур инвест “ по какъв начин да гласоподава на събранието на акционерите. То пък ще се организира на същия ден.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР